سلام و صبح بخیر خدمت تمامی عزیزان و بدنسازان عزیز در وبلاگ‌ fitnesspro

دوستان و همراهان همیشگی وبلاگ fitnesspro  را به همه دوستان دیگر هم معرفی کنید با تشکر

هر چند پروتین وی سلطان تمام پودر های پروتئینی می باشد ، ولی امروزه پودر های دیگری هم هستند که به خوبی جای خود را در میان بدنسازان باز کرده اند . شامل کازئین و سویا . هر یک مزایای مختص به خود را دارند که باعث ارتقای خواص وی می شوند . در واقع دیگر مصرف وی به تنهایی بهترین انتخاب برای بدنسازان به شمار نمی آید و حالا بسیاری از کمپانی های تولید مکمل پودر های پروتئینی را با ترکیب این سه نوع پروتئین عرضه می کنند که می توان از آن استفاده نمود . رعایت نکات گفته شده در ادامه مطلب شما را در خرید نوع مناسب از پودر های پروتئینی یاری خواهد کرد .

۱- پودر های مختلف پروتئین ، سرعت های جذب و هضم متفاوتی دارند . وی بسیار تندهضم است سویا سرعت هضم متوسط دارد و کازئین کند هضم می باشد . و این به این معنی است که پودری که حاوی هر سه نوع این پروتئین باشد پس از مصرف به سرعت انتقال آمینو اسید ها به عضلات شما را آغاز می کند و آمینو رسانی به عضلات را تا چندین ساعت ادامه می دهد.در نتیجه پروتئین رسانی عضله سازی را افزایش می دهد ، از تجزیه عضلات ممانعت کرده و در نهایت رشد را ارتقا می دهد.

۲- طعم پودر های پروتئینی هم تنوع زیادی پیدا کرده در صورتی که زمانی این طعم ها فقط به سه طعم شکلات ، وانیل و توت فرنگی محدود می شد . حالا کمپانی های سازنده مکمل پودر های خود را با بیش از ۱۰ طعم عرضه می کنند و اگر شما طعمی را دوست نداشته باشید می توانید به راحتی طعم های دیگری را مورد استفاده قرار دهید.

نکات که در خرید پودر های پروتئینی باید به آن توجه کنید

۳- وقتی به جدول غذایی پودرهای پروتئینی توجه کنید ممکن است میزان چربی اشباع موجود در آن به نظر زیاد بیاید اما به یاد داشته باشید که چربی های اشباع کمک می کنند به حفظ سطح تستسترون . علاوه بر این بخش عمده از چربی اشباع موجود در این پودرها از نوع تری گلیسیریدهای با زنجیره متوسط است که به اصطلاح MCT نامیده می شوند که در مقاله های بعدی بیشتر درباره آنها توضیح خواهم داد

نکات که در خرید پودر های پروتئینی باید به آن توجه کنید

۴- به دنبال پودرهایی باشید که در هر وعده کمتر از ۵ گرم کربوهیدرات در اختیار بدنتان قرار دهد . وقتی هدف شما مصرف یک پودر پروتئین است نباید کربوهیدرات موجود در آن حجم زیادی از پودر شما را به خود اختصاص دهد .در واقع وجود کربوهیدرات قابل توجه در پودر شما باعث می شود تا مقدار پروتئین موجود در هر پیمانه کاهش یابد

۵- در برخی از پودرهای پروتئینی امروز از موادی صمغ مانند استفاده می شود که باعث افزایش غلظت پودر می شود و به پودر حالت کرم مانند و لذیذتری می دهد و عوارضی هم در پی ندارند .برخی تصور می کنند این غلطت بخاطر چربی موجود در پودر می باشد که این تصور اشتباه می باشد

 

۶- چربی های سالمی که در پودر های پروتینی استفاده می شوند شامل MCT ها ، چربی های امگا -۳ ، و CLA تمایلی برای ذخیره شدن به شکل چربی در بدن ندارند . علاوه بر این می توانند چربی سوزی را تقویت کنند و در ضمن کمک می کنند به طولانی تر شدن زمان هضم و جذب پودر های پروتینی و همچنین ویتامین های محلول در چربی

۷- به دنبال پودر هایی باشید که به ازای هر پیمانه حداقل ۲۰ گرم چربی در اختیار شما قرار دهند. هر مقداری کمتر از این به این معنی است که مجبورید مقدار بیشتری از مکمل را مصرف کنید تا نیاز شما به پروتین تامین شود . و نتیجه آن صرفه اقتصادی پایین تر و دریافت چربی و کربوهیدرات بیش از مقدار مورد نظرتان خواهد بود

۸- امروزه پودرهای پروتئینی در سایزهای مختلفی عرضه می شوند ، از بسته های ۹۰۰ گرمی گرفته تا ۴ کیلویی . وقتی قصد دارید طعم جدیدی را تجربه کنید از پودرهایی با سایز پایین تر استفاده کنید تا متوجه شوید واقعا برایتان قابل تحمل است یا خیر ، وقتی طعم مورد نظرتان را یافتید می توانید از بسته های بزرگتر پودر استفاده نمایید برای اینکه به صرفه تر از پودرهای کوچک هستند .

۹- می توانید بجای پودرهایی که حاوی هر سه نوع پروتئین ذکر شده هستند سه بسته مجزا از هر یک از این پودر ها را خریداری کنید و در هر وعده متناسب با نیاز بدن از مقدار و نسبت متفاوتی از آنها بهره گیرید . به عنوان مثال صبح پس از بیدار شدن از خواب از ترکیب وی و پروتئین سویا استفاده کنید و شب قبل از خواب به مقدار بیشتری از پروتئین کازئین و در حول و حوش ساعت تمرین از ترکیب هر سه نوع پروتئین مذکور.