سلام خدمت دوستان در وبلاگ fitnesspro

ادامه مقاله قبلی را پی میگیریم که در مورد پروتئین سویا و نقش ان در میان ورزشکاران حرف زدیم...

در مورد این مسئله می توان اینطور اظهار نظر 

کرد که پاسخ آنابولیکی یکسانی هم با پروتئین 

whey و هم ترکیب whey و کازئین دیده 

شده است. نهایتا، دیگر مطالعات هم نتایج 

مشابهی را با مصرف تنها یک نوع پروتئین 

نشان داده است. به خاطر داشته باشید که، 

پیشنهاد من ترکیبی است که حداقل شامل 

whey و کازئین برای وعده پروتئینی که 

بعد از تمرین می خواهید بخورید باشد، اما 

برای نتیجه بهتر همچنین پیشنهاد می کنم 

که پودر پروتئین سویا را به این مخلوط بعد از 

تمرینتان بیافزایید.

داستان پروتئین سویا )soy

به این دلیل که soy آهسته تر از whey ، اما 

سریعتر از کازئین هضم می شود، یک ارتباط 

بسیار خوب بین این دو ایجاد می کند و باعث 

می گردد که آمینو اسید ها بطور یکنواخت 

در ماهیچه هایتان جریان داشته باشند. علاوه 

به سرعت هضمش، soy دارای منافع زیادی 

است که به بهبود قدرت و توانایی پروتئین 

موجود در لبنیات، جهت ارتقاء رشد ماهیچه 

کمک می کند. بسیاری معتقدند که پروتئین 

soy به اندازه پروتئین لبنیات قادر به بهبود رشد عضلات نیست.

در یک مطالعه که در سال 2006 در کانادا 

روی افراد آماتور انجام شده است، نشان داده 

 هفته، در حالی که 

که بدنسازی برای مدت 6

از مقدار مساوی مکمل های whey و یا 

پروتئین soy مصرف می شود منجر به نتایج 

مشابهی در توده عضلانی و قدرت می گردد.

در تحقیقی که سال 2007 توسط پروفسور 

داگالس کالمن انجام شده است مشخص شده 

است که مردان وزنه برداری که روزانه دوبار از 

هر یک ازپودر پروتئین soy concentrate

یا پودر پروتئین soy isolate یا یک مخلوط 

پودر پروتئین soy با whey و یا اینکه یک 

پروتئین ایزوله whey استفاده می کنند، 

همه این دسته بندی ها قادر به افزایش توده 

عضلانی یک اندازه در طول 12 هفته دوره 

تمرین هستند.

همچنین soy دارای مزایایی هست که سایر 

پروتئین ها فاقد آن می باشند. اوایل این پروتئین 

قادر به افزایش هورمون رشد می باشد. دلیل 

این امر به خاطر داشتن سطح بالایی از آرژنین 

و lysine است.

مطالعات نشان داده است که سویا باعث 

افزایش نیتریک اکسید )nitric oxide(

می شود. محققان پلی تکنیک ویرجینیا 

و دانشگاه ایالتی بلکسبورگ دریافتند که 

phytoestrogen و genistein موجود 

در پروتئین سویا ، سطح نیتریک اکسید را به 

واسطه افزایش سنتز در مقدار نیتریک اکساید 

افزایش می دهد.

در طی تحقیقی که سال 2004 در ایالت 

اوهایوانجام شد، مقایسه ای بین پروتئین 

سویا وwhey صورت گرفته که حاکی از 

آن بود که مردانی که سویا مصرف می کردند 

وضعیت بهتری از آنتی اکسیدان ها در بدن 

خود داشته اند.