سلام و روز خوش خدمت دوستان وهمراهان گرانقدر در وبلاگ fitnesspro

مطالعات جدید نشان داده است که اضافه 

کردن سویا به مخلوط کازئین و whey می 

تواند به افزایش مدت تاثیر پاسخ آنابولیکی 

پودر پروتئین کمک نماید.

شاید شنیده باشید که باید پروتئین whey

را بعد از تمرین بنوشید که رشد ماهیچه ها 

و عضلات را افزایش داده و باعث بالا بردن 

بیشتر سنتز پروتئین گردد. پروتئین whey

پروتئین زود هضم است و پروتئین کازئین 

پروتئینی دیر هضم به شمار می آید. بهتر 

است برای مصرف پروتئین بعد از تمرین این 

دو شکل پروتئین دیر هضم و زود هضم را با 

هم مخلوط نموده و استفاده نماییم.

یکی از پروتئین ها که بندرت درباره آن 

شنیده اید پودر پروتئین سویا )soy( است، که 

معمولا هیچ ربطی با رشد عضلات و بدنسازی 

ندارد. اما اگر دقیق تر به شواهد توجه کنید، 

در خواهید یافت که اضافه کردن این پروتئین 

به مخلوط پروتئینی که شما مصرف می کنید 

نه تنها باعث کاهش منفعت مصرف آنها نمی 

شود، حتی ممکن است باعث افزایش آن 

گردد.

ترکیب پودر پروتئین

whey و کازئین

اگرچه ترکیب پروتئین whey و کازئین برای 

وعده بعد از تمرین بسیار مناسب است اما 

تحقیقات نشان داده است که ترکیب مقداری 

پروتئین سویا به این ترکیب )کازئین و whey( 

حتی بهتر بوده و باعث افزایش و طولانی تر 

کردن پاسخ آنابولیکی بدن ورزشکار می گردد.

با مصرف whey و کازئین بعد از تمرین می 

توانید تاثیر بیشتر و طولانی تری در مقایسه 

با وقتی که whey را به تنهایی مصرف می 

کنید، روی سنتز پروتئین ها در عضلات داشته 

باشید. مطالعات نشان داده است که در مدت 

زمان طولانی تر،این ترکیب منجر به ارتقاء 

رشد در عضلات می شود.

اشتباه برداشت نکنید، هنوز whey سلطان 

پروتئین ها محسوب می شود. این پروتئین 

یکی از غنی ترین منابع اسید آمینه های شاخه 

دار )BCAAs( می باشد وهمچنین یکی از 

زود هضم ترین پروتئین هایی است که می 

توانید مصرف نمایید. این بدین معنی است 

که باعث افزایش آمینو اسیدهای شاخه دار 

) شامل BCAAs ( در فیبر های عضلانی 

می شود ، که برای شروع سنتز پروتئین در 

عضلات مورد نیاز است. اما اگر whey به 

تنهایی مصرف شود، اگرچه این سنتز پروتئین 

با سرعت بالا انجام گرفته و باعث افزایش 

رشد عضلات می گردد اما برای مدت طولانی 

ادامه نمی یابد. با اضافه کردن مقداری از 

پروتئینهای دیر هضم به مخلوط پروتئین، می 

توانید سنتز پروتئین را به مدت طولانی تری 

حفظ کنید وعضله بیشتری در مدت طولانی

تری ساخته می شود.

برای امتحان این نظریه، محققان از دانشگاه 

پزشکی تگزاس در برنامه ورزشکاران مرد که 

تحت آزمایش قرار گرفته بودند، یکبار تنها 

مصرف 20گرم از پروتئین whey و بار دیگر 

20 گرم از ترکیب پروتئین کازئین, whey و 

پروتئین سویا را یک ساعت بعد از تمرین روی 

عضلات پا، مورد بررسی قرار دادند. محققان 

دریافتند که هر دو گونه مصرف پروتئین یعنی 

تنها پروتئینwhey و یا مخلوط پروتئین 

فوق می تواند به یک اندازه باعث افزایش 

مقدار سنتز پروتئین ها گردد اما در حالتی که 

از ترکیب هر سه پروتئین استفاده گردد این 

سنتز پروتئین برای ساعتهای طولانی تری 

باقی میماند.