• کراتین ماده ای است که در بدن انسان در طی سوخت و ساز پروتئین تولید می شود. این ماده در غذاها و مکملهای به همین نام وجود دارد.
    کراتین منو هیدرات جهت افزایش ذخایر کراتین و کراتین فسفات (CP) بدن مصرف می شود.
    CP در بدن انسان از ترکیب کراتین و فسفات تولید شده و همراه با آدرنالین تری فسفات (ATP) در بافت عضله ذخیره می شود. در واقع CP در دسترس ترین و سریعترین منبع سوختی جایگزین ATP است.
    ولی نقطه ضعف آن توانایی کم بدن در ذخیره این ماده می باشد. کراتین در بدن از سوختن پروتئینها و اسیدهای آمینه ی آرژی نین، گلیسین و متیونین بدست می آید. این ماده بطور طبیعی در گوشت قرمز و ماهی یافت می شود. هر یک کیلو گرم گوشت قرمز حدود 5 گرم کراتین دارد.

روش مصرف کراتین
از عمده اثرات کراتین می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
1- افزایش قدرت عضله
2- در فواصل بین تمرینات سنگین ورزشی بازسازی ذخایر انرژی را سرعت می بخشد.
3- بدون افزایش چربی بدن، در افزایش توده عضلات بدن نقش قابل توجهی دارد.
4- آستانه بی هوازی را در بدن افزایش می دهد.

5- در تمرینات ورزشی سرعتی و شدید، ضمن کاهش تولید اسید لاکتیک، مانع از خستگی شده و مدت تمرین شدید را طولانی تر می کند.
پس به طور کلی می توان هنگام نیاز به افزایش وزن و توده عضلات، افزایش قدرت و سرعت در حرکات انفجاری و کمک به تولید ATP در بدن از این ماده استفاده نمود.
مقدار مصرف:
اصولاً جهت نتیجه گیری کامل و صحیح لازم است مصرف کراتین را به دو مرحله ی بارگیری و نگهدارنده تقسیم کرد.
مدت مرحله بارگیری 5 روز است و مرحله نگهدارنده از روز ششم آغاز می شود. مقدار مصرف این ماده را در هر دو مرحله و برای زنان و مردان می توان از جداول ذیل استخراج نمود:

1- طرز مصرف کراتین منوهیدرات در ورزشکاران مرد

مرحله نگهدارنده/ مرحله بارگیری/ وزن بدن
4-2 گرم 9 گرم کمتر از 36 کیلوگرم
5-3 گرم 10 گرم 41-36 کیلوگرم
6-3 گرم 11 گرم 45-42 کیلوگرم
7-4 گرم 13 گرم 50-46 کیلوگرم
7-4 گرم 14 گرم 55-51 کیلوگرم
8-4 گرم 15 گرم 59-56 کیلوگرم
8-4 گرم 16 گرم 64-60 کیلوگرم
9-5 گرم 17 گرم 68-65 کیلوگرم
9-5 گرم 18 گرم 73-69 کیلوگرم
10-5 گرم 19 گرم 77-74 کیلوگرم
10-5 گرم 20 گرم 82-78 کیلوگرم
11-6 گرم 22 گرم 86-83 کیلوگرم
12-6 گرم 23 گرم 91-87 کیلوگرم
12-6 گرم 24 گرم 95-92 کیلوگرم
13-7 گرم 25 گرم بیشتر از 95 کیلوگرم